• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Пенсионери и работещи ликуват след това предложение

Юни 16
21:39 2021
A+ A-
4551 прегледа

Пенсионерите и работещите ликуват след това предложение


Пенсионерите и работещите българи ликуват след това предложение. От КНСБ предлагат за следващите 4 г. ускорен ръст на минималната работна заплата в размер на 17 на сто на средногодишна база и с 12-13 на сто на средната заплата. Това означава, че към 2025 г. няма да има работещи бедни. Тогава средната заплата за страната ще стигне 2400 лв., а минималната - 1200 лв. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

От синдиката са изчислили, че поисканата минимална заплата е за двама работещи в едно тричленно домакинство, каквото е вече масовото в България и ще покрива издръжката на живота. Работещите бедни, които сега са към 700-800 хил., ще изчезнат. Това ше доведе до реализация на принципа, че трудът вади от капана на бедността.

От КНСБ са категорични, че е необходима данъчна реформа.

Димитров изтъква, че рано или късно до страната ни ще стигне решението за глобален корпоративен данък, прието от страните от Г-7, пише БЛИЦ.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*