• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Пазете се – рекетьор вършее по офиси на бизнесмени в София

Февр. 05
18:21 2019
A+ A-
4062 прегледа

Нагъл рекетьор вършее по офиси на столични бизнесмени в сферата на малкия и среден бизнес. От няколко седмици, десетки фирми са пропищяли от набезите на криминогенния елемент, който нахлува без предварително уговорена среща и отправя директни заплахи както към персонала, така и към шефовете на съответната компания.
Потърпешвите бизнесмени са подали десетки сигнали до органите на реда, но към настоящия момент индикациите са, че изнудването от нахалника продължава без никаква реакция от МВР.

Според източници от кухнята на полицията, въпросният рекетьор е сръбският гражданин Даниел Сретенов Дамянович, който преди години попаднал в полезрението на ченгетата с криминални прояви като заплахи и дребни кражби. След като на родна земя станало напечено, той се покрил в западната ни съседка, но от известно време решил да възобнови мутренските набези у нас.

Справка в Търговския регистър сочи, че въпросното лице е собственик на фирма за уреждане на търговски и финансови отношения между дружества, охранителна дейност, събиране и изкупуване на вземания от физически и юридически лица, както и събиране на дългове.

Цялата тази дейност е перфектна законова фасада за рекетьори, чиято цел е да събират и заплашват бизнесмени в затруднено финансово положение, станали мишена на алчни лихвари. По всяка вероятност Дамянович изпълнява мръсни поръчки за събиране на дългове, използвайки груби методи за изнудване и рекетьорство.
Съветът на експерти е фирмите, които имат кредити и непогасени задължения, да затегнат охраната на офисите и в никакъв случай да не допускат съмнителни лица за персонален разговор под какъвто и да било предлог.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*