• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Пълнена тиква "Златна есен"

[Oct] 10
06:15 2019
A+ A-
12 прегледа

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Време е за пълнена печена тиква. Ето една сполучлива рецепта за приготвянето ѝ. Количеството на плодовете и ядките в плънката може да варира според предпочитанията ви”, казва Румен Петров.

ПРОДУКТИ 

1 голяма тиква, 300 г сурови ядки (орехи, бадеми, лешници, макадамия, бразилски орехи, тиквени семки), 400-500 г бяло стафидно грозде (без семки), 2 ябълки, 2 круши, 1 дюля, 10-ина сушени сини сливи и кайсии, 100 г краве масло, 100 мл портокалов ликьор, 2 с.л. мед, 1 ч.л. канела

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Измиваме тиквата, отрязваме горната ѝ част и отстраняваме семките и влакната, изгребвайки ги с лъжица. Слагаме я в тава.

Сипваме ядките в друг съд и ги запичаме в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. Отделяме зърната на гроздето. Ябълките, крушите, дюлята, сините сливи и кайсиите измиваме и нарязваме на кубчета.

Смесваме плодовете в купа. Прибавяме меда, ликьора, канелата, запечените ядки, нарязаното на кубчета масло и разбъркваме. С тази плънка пълним тиквата. Захлупваме я с изрязания капак, увит в алуминиево фолио. Сипваме в тавата толкова вода, че да покрие 1-2 см от дъното.

Печем в загрята на 180 градуса фурна, докато тиквата омекне добре (около 2 часа и 30 минути). Преди края на печенето отстраняваме фолиото, за да се запече. Сервираме я топла.



Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*