• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Отхвърлиха вечния кандидат за шеф на БНТ Радостслав Главчев

Юни 21
16:43 2019
A+ A-
10947 прегледа

Съветът за електронни медии обяви кои са допуснатите за изслушване кандидати за генерални директори на обществените радио и телевизия, съобщи БНР. До следващия етап от конкурса, на който кандидатите ще представят своите концепции, са допуснати петима кандидати за генерален директор на Българското национално радио (БНР) и шестима за Българската национална телевизия (БНТ).

Изслушването на концепциите на кандидатите за генерален директор на БНР ще се проведе на 26 и 27 юни. Това са Светослав Костов, Митко Димитров, Валери Тодоров, Даниела Манолова и сегашният генерален директор на общественото радио Александър Велев. На предишния етап от конкурса заради липсата на изисквания по закон трудов стаж отпадна Анета Милкова. Изборът на генерален директор на БНР се очаква на 28 юни

Решението за одобрените за изслушване кандидати председателят на СЕМ София Владимирова мотивира така:

"Те притежават професионална, управленска и организационна компетентност. В техните концепции намирам позициите, необходими за избора на генерален директор на БНР".

С подобни мотиви СЕМ одобри и допускането до изслушване на 3 и 4 юли на шестимата кандидати за генерален директор на БНТ. Това са Сашо Йовков, Никола Тодоров, Явор Симов, Сашо Диков, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев. Кандидатурата на Радостслав Главчев бе отхвърлена, тъй като предложената от него концепция не отговаря на изискванията на СЕМ.

Изборът на генерален директор на обществената телевизия ще бъде на 5 юли.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*