• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Опасно: Ето кой предмет ни разболява от Ковид-19!

Август 05
11:12 2020
A+ A-
5535 прегледа

Бъдете особено внимателни с тези аксесоари, опасно е да не ги почиствате!

Здравни експерти алармираха за опасност от зараза с Ковид-19, при това дошла не от друг човек, а от редовно използван аксесоар. Който много от нас забравят да почистят и дезинфекцират редовно.

 

Вече сме добре обучени относно важвите за здравето ни маски, дезинфектанти, разстояние от останалите хора и т.н. Колко от нас обаче се сещат, че освен да дезинфекцират бюрата, дръжките на вратите, дистанционните, клавиатурите, телефоните, е необходимо да правят същото с очилата си.

 

Очилата са почти постоянно на очите ни. Но ние бършем по тях само стъклата и то, защото се замърсяват и ни пречат да виждаме добре. Много хора забравят за рамките на очилата си, които са в чест контакт с ръцете ни, когато ги наместваме.

 

Без да е видно с просто око, те трупат по себе си цялата мръсотия от лицето ни, насъбрана през деня и ако не ги почистим с дезинфектант, в който има поне 70 процента етилов спирт, значи не сме направили нищо.

 

Експертите отново напомнят, че когато купуваме дезинфектант, той трябва да е получил разрешение от Министерството на здравеопазването и да е регистриран като биоцид. Едва тогава можем да сме спокойни, че е качествен и ще ни предпази.

Сподели
За автора
Силвия Борисова

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*