Обвиненият от Окръжна прокуратура София за нанасяне на побой над полицай ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ -директор на ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ в МВР кандидат за още обвинения

https://mreja.bg/novini/obvineniyat-ot-okrazhna-prokuratura-sofiya-za-nanasyane-na-poboy-nad-policay-georgi-georgiev-direktor-na-vatreshna-sigurnost-v-mvr-kandidat-za-oshte-obvineniya-2/109324 Mreja.bg
Обвиненият от Окръжна прокуратура София за нанасяне на побой над полицай ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ -директор на ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ в МВР кандидат за още обвинения


Георгиев натиска служители в дирекцията да подават фалшиви сигнали срещу полицейски служители!


Дали директора на Вътрешна сигуронст в МВР Георги Георгиев ще се сдобие с ново обвинение тепърва предстои да разберем.  


Любимеца на министър Бойко Рашков вече  няколко пъти се измъква от ударите на закона, като за неговота сигуронст се грижи  лично директора на Инспектората на МВР, който отказва да извърши каквата и да е проверка проверка по сигналите срещу него.


Няколко полицейски служители от ръководената от Георгиев дирекция са готови да  дадат показания за това, как Георги Георгиев е искал от тях да злоупотребяват със служебното си положение и да фабрикуват фалшиви сигнали срещу колегите си, като искането на Георгиев според служителите е било лично отмъщение.


Въпреки, че дирекция инспекторат в МВР е уведомена за това, в писмо с рег. № 409700-597 от 31.01.22г. административния секретар на министър Рашков, Любомир Филипов отказва да бъде извършена проверка, позовавайки се на  чл. 195, ал. 2 от ЗМВР, като приема наличието единствено на дисциплинарна отговорност на Георгиев, а преклузивния срок за същата е изтекъл и игнорира данните за престъпление по Глава VIII НК.


В предоставения до инспектората на МВР сигнал има твърдения, че Георгиев като длъжностно лице възползвайки се от  служебното си положение на началник отдел и по късно и на директор на дирекция е склонявал и убеждавал служители от същата дирекция, която той ръководи  да фабрикуват фалшиви сигнали срещу техен колега, с който самият той е в конфликт. Имената на служителите ще запазим в тайна, но същите потвърдиха написаното.


Източници от МВР твърдят, че действията на Георгиев не са забелязани от двама трима и дори имало свидетели на това, как той публично раздавал правосъдие и се е заканвал за саморазправа с неудобните за него хора.


Ще припомним само, че вътрешна сигурност на МВР е дирекцията, която следва да спазва законите и най-вече да следи за престъпления извършвани от полицейски служители. На практика обаче, нейният ръководител върши такива.


Какви може да са последиците, когато една цяла система се изправи срещу някого и самата тя, призвана да спазва закона, фабрикува доказателства и се сезира с неистини, може само да гадаем.


Редакцията разполага с имената на двама полицаи, които са били принуждавани от Георги Георгиев да фабрикуват сигнали и самите те са пряко потърпевши от отказа им да се включат в мръсната игра.


Схемата по която Георгиев работи е много просто.


Оперативен служител от дирекцията  се среща с оперативен работник от 06 районно управление в София и му предоставя „желаната от Георгиев“ информация, която последният официализирал като придобита информация от доброволен заявител.  На практика във вътрешна сигурност се получавал „искания“ от Георгиев сигнал и той започвал да работи сам по реално подадения от него фалшив сигнал.


Двама от пострадалите служители споделят, че Георгиев толкова се е самозабравил, че в един момент приемал сигналите за истински и афиширал написаното от него и получено в дирекцията като информация публично, с което вероятно цели да бъде внесен страх и респект у непослушните.


 Източник: Crimesbg.com


 


 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.