• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Ново 20 за детските надбавки

Ноември 13
19:59 2020
A+ A-
4428 прегледа

Деница Сачева съобщи за поредната промяна, свързана с детските надбавки

Днес Деница Сачева съобщи поредната промяна, свързана с детските надбавки, Тя разкри, че Министерство на труда и социалната политика ще предложи промени, свързани с детските надбавки. Те ще са свързани с подоходния критерий при отпускането на целева помощ за деца до 14-годишна възраст, който ще бъде увеличен от 610 лв. на 915 лв. (средномесечен доход на член от семейството при кандидатстване за помощта).

Социалният министър направи това съобщение по време на парламентарния контрол днес, пише БЛИЦ, позовавайки се на Труд бг.

Още следващата седмица социалното ведомството ще направи предложение за тези промени.

Деница Сачева поясни, че предвиждаме още да не взема под внимание средномесечния доход на член от предходния месец, а от времето когато училището е въвело ограничения за обучение. 

От думите й стана ясно, че помощта от 375 лв. е достигнала до 3000 семейства. Тя поясни, че до 12 ноември са подадени 252 заявления за отпускане на месечна целева помощ за семейства с деца до 14-годишна възраст. От тях са одобрени 49 заявления, а 113 са отхвърлени заради надвишаване прага на доходите или заради посочването на неоснователни мотиви.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*