• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Нова секира за потребителите на банкови услуги

[Dec] 17
22:14 2020
A+ A-
7011 прегледа

Задава се нова секира за потребителите на банкови услуги

Банките подготвят нова секира за клиентите си. Всички такси за масовите услуги ще се вдигнат от първия работен ден на януари.

Банка ДСК вече обяви, че от първия работен ден на 2021 г. тегленето на кеш от банкомат на друга банка ще струва вече 1.50 лева вместо 1.20 лева.

За клиентите, теглещи пари от АТМ на Банка ДСК, промяна няма да има. На тях операцията ще им струва 0.30 лева. Но ако решат да направят справка по сметка на банкомат на банката ще бъдат таксувани с 0.40 лева.

Задава се поскъпване и на касовите операции. При тегленето на гише на сума до 2000 лева, таксата ще е 4.50 лева. УниКредит Булбанк бе последната банка, която предлагаше безплатно теглене от свой банкомат за клиентите си. Но от лятото и те плащат вече по 0.30 лева на неин банкомат и 1.50 лева за теглене на пари от друг, отбелязва в. “Марица”.

В Райфайзен банк обслужването на депозит е с годишна такса между 12 и 36 лева.

По-малките банки също вдигнаха тарифите си за най-ползваните услуги.

БАКБ повиши месечната такса за поддържане на разплащателна сметка от 2,90 лв. на 3,20 лв. Това влезе в сила от средата на декември и означава, че елементарната сметка ще струва 38.40 лева годишно вместо досегашните 34.80 лева, пише pariteni.bg.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*