• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Няма да повярвате какво установи проверка на шахтата-убиец в София

Февр. 16
14:20 2021
A+ A-
8241 прегледа

Все още никоя институция не е поела отговорност за трагедията

Проверка установи поредно място по улиците на София, по което протича ток.

 

То се намира в непосредствена близост до шахтата, от която загина 16-годишно момче, след като стъпи върху нея, съобщава Нова телевизия. 


„Уредът показа, че протича ток. Достатъчно силен е”, каза инж. Йовко Раканов – преподавател по електротехника и електроника.


Близо 48 часа след трагедията няма институция, която да поеме отговорност за случилото се с младежа. Румен Бахов отиде на мястото на инцидента, заедно с експерт по електротехника, който твърди, че има доста неясноти. Междувременно, все още не се знае чия собственост е шахтата и кабелите, причинили смъртта на момчето.

„Единият вариант е шахтата да е на телекомуникационните компании, другият е да е на електроразпределително дружество или на уличното осветление”, посочи инж. Йовко Раканов пред NOVA.

Той обясни, че по шахтата, която стана причина за смъртта на младежа, има следи от ръжда. „Това означава, че може би е текъл ток и се е образувал електрохимичен процес. Тази ръжда е характерна точно за такъв процес. Съседната шахта е абсолютно чиста по ръба”, добави инж. Раканов.

Експертът посочи версия за случилото се: „Стъпваме с мокър крак със солена вода, защото е пръскано и токът протича”.
Според него проблемът е съществувал седмици наред. 

„Възможно е някой гражданин да е усетил гъделичкане, когато е пресичал, но просто да не му е обърнал внимание”, каза още инженерът.Източник: https:blitz.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*