• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Не могат да погребат Милен Цветков (Дъщеря му в Холандия, не може да се прибере заради карантината)

[Apr] 21
14:44 2020
A+ A-
4674 прегледа
Кога ще бъде изпратен Милен Цветков, който на Великден, в неделя, в 18 часа загина в София, убит от дрогиран шофьор?


Нов, драматичен казус часове след адската катастрофа обедини приятели и колеги на журналиста. Дъщеря му Калина, която е на 24 години и е най-близкият му пълнолетен роднина, иска да се прости с баща си. Момичето заедно с майка си Дана (бивша съпруга на Цветков) живее в Нидерландия от години. Семейството категорично не желае Милен да бъде погребан служебно и без тяхно присъствие.


Как ще се реши казусът, още не е ясно. Проблемно е дори самото прибиране на Калина и последващите санитарни мерки в България, които са задължителни за всеки, който каца у нас.


Ако стриктно се спазват условията, Калина ще бъде поставена под задължителна карантина за 14 дни и това отдалечава погребението на Милен Цветков поне в началото на май.


Според приятели на загиналия журналист вече е бил направен контакт с щаба по заразата и е възможно Калина да бъде тествана за коронавирус на аерогарата, за да може да се ускори процедурата около погребението. Държавните органи съдействат на момичето да пристигне възможно най-бързо от Нидерландия.


Милен бе много привързан към двете си деца - Калина и 8-годишния Боян. 24-годишната дъщеря е първото му дете, с чиято майка той отдавна е разделен. Дана има ново семейство и също живее в Нидерландия. Калина е много близка с баща си, всяко лято прекарваше тук с него.


Малкият Боян е от спонтанна връзка на Милен с Ивета - момичето се обажда в предаването му по Нова тв, за да зададе въпрос. Водещият харесал гласа и я издирил. Цветков се раздели и с Ивета, но се грижеше за Боян - всяка сутрин го водеше на детска градина. Приятели на журналиста, които са свидетели на отдадеността му към двете деца, от часове обсъждат усилено как да им помогнат.


“Милен се грижеше изцяло за тях. Той живееше от заплати, не беше на рушвет”, разказа колежка от групата, която инициира фонд за подкрепа на Калина и Боян. Те освен че останаха без баща, ще имат и допълнителни финансови трудности заради сложната обстановка по погребението, пише "24 часа".
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*