• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Народният театър става класна стая в първата премиера за сезона

Септ. 30
01:00 2019
A+ A-
11316 прегледа

Пиесата “Каквото, такова” събира знаменити актьори със сребро в косите

Броени дни след началото на учебната година не училищният, а театралният звънец ще събере някои от най-именитите български актьори със сребро в косите.

Сюжетът не само ги връща в ХI А клас, а събира и съшива с биографични, тъжно-смешни и съдбовни конци българските епохи преди и след прехода. Възможно ли е цял един клас да се побере в едно театрално представление на Камерна сцена в Народния театър “Иван Вазов”?

Не, естествено, само малцина от някогашния ХI А клас ще се срещнат години по-късно - и навярно за последен път с тях ще бъде и някогашната им класна.

Това, и още много вероятни и невероятни неща, озвучени със смях, въздишки, спомени, морски бриз, изстрели и музика, се случва в първата премиера за новия сезон, която бе на 27 септември на Камерна сцена - “Каквото, такова” от Недялко Йорданов, който е и режисьор на постановката.

Ученическите трепети и житейските вълнения си припомнят Емилия Радева, Янина Кашева, Иван Налбантов, Жоржета Чакърова, Любомир Младенов, Пламена Гетова, Богдан Глишев, Рут Рафаилова и Сава Пиперов.

Щафетата на младите е поверена на Ева Тепавичарова и Христо Терзиев.

Режисьор е Недялко Йорданов. Сценография - Чайка Петрушева, костюми - Десислава Банкова. Автор на песента е Хайгашод Агасян.

Следващите дати на спектакъла са 22 октомври и 17 ноември. Билети може да купите не само от касите на театъра, но и онлайн на адрес nationaltheatre.bg/bg/predstavlenie/kakvoto-takova

 Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*