• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Намаляват стойностите на серен диоксид във въздуха в Перник

Януари 16
18:24 2020
A+ A-
5166 прегледа

Втори ден в Перник най-коментираната тема не е липсата на вода, а мръсният въздух. И днес в града са отчетени завишени стойности на серен диоксид. От РИОСВ препоръчват децата, възрастните и болните хора, ако могат да не излизат навън, предаде БНТ. 

Замърсяването на въздуха със серен диоксид от вчера продължава и днес, макар и по-слабо. Най-силно е било замърсяването през нощта.

Малко след 8.00 часа тази сутрин машината, с която се измерват стойностите, за кратко беше повредена и няколко часа не се показваше точната стойност.

Кметът на Перник се срещна с директора на РИОСВ и обсъдиха как по-бързо да се взимат мерки при подобна ситуация.

Как се отразява ситуацията със замърсяването в града и какви съвети дават специалистите?

"Желателно е децата с астма тези, които имат астматични пристъпи, които са сериозно болни, деца от детски градини и училища за вчера и днес да бъдат спрени от училище. Онова, което се препоръчва, е носенето на маски", каза д-р Славея Гарова, главен инспектор в РЗИ Перник.

"От всички посещаващи деца само едно дойде с маска. Не сме извеждали децата навън от съображения за сигурност, но сме направили проветряване преди малко, тъй като имаме уверение, че няма проблеми днес", коментира Михаела Ивайлова. 

"Търсенето на маски от вчера неимоверно нарасна, повече от два-три пъти. Хората бяха много уплашени вчера", каза Аделина Доцева, фармацевт.

От МОН заявиха за БНТ, че само 8 деца са отстъпвали от училище днес заради мръсния въздух. Към момента ситуацията в града е спокойна, а стойностите намаляват.



Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*