• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Можем ли да спасим парите си от инфлацията?

Ноември 30
14:09 2021
A+ A-
12546 прегледа

Експерт даде отговор на този въпрос

Експерт разкри дали можем да спасим парите си от инфлация и даде съвет какво е най-разумно да направим.

Според Ралица Григорова, която е финансов консултант в дружество за управление на взаимни фондове, вложените в консервативен фонд средства, гарантират по-висока доходност, отколкото ако ги съхраняваме у дома, пише БЛИЦ, позовавайки се на БТА.

Според актуалните данни на БНБ е отчетен спад в депозитите до 1000 лева - те са спаднали с 255 000 броя. Хората са уплашени не само от инфлацията, но и от промяната на политиката за лихвения процент.

Ралица Григорова добавя, че парите трябва да носят доходи, за да се спасят от инфлацията. Тя заяви, че при съхраняването на 1000 лв. у дома при инфлация с тях ще е възможно да се купят много по-малко неща.

Григорова даде и пример. Тя заяви, че ако в началото на тази година сме инвестирали 1000 лв. консервативен фонд, към настоящия момент доходността от тях би била 60 лева след начисляване на съответните такси.

Експертът поясни още, че вложените суми може да изтеглят за период от 3 работни дни без да се плащат санкции и неустойки, пише БЛИЦ.

Сподели
За автора
Станоева

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*