• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Мнението на специалиста: Може ли да се доверим на златото по време на криза?

Май 29
14:55 2020
A+ A-
6396 прегледа
Ето какво е мнението на експерта по отношение на златото и инвестицията в него като средство за защита от инфлация

През последните месеци интересът към златото с цел инвестиция, става все по-голям. Въпрос дали то може наистина да ни предпази от инфлацията е изключително актуален точно в този момент.

Според Цветослав Цачев, който е главен инвестиционен консултант на ЕЛАНА Трейдинг, цената на ценния метал ще продължи да расте.

Тя ще повишава и когато парите се обезценяват поради ограничения добив или растящото търсене на злато за инвестиции и бижута, счита експертът.

Той е убеден, че влиянието на тази комбинация от фактори ще става все по-осезаемо през следващата година. В световен мащаб инвеститорите ще продължат да гледат на златото като на основен актив и средство защита от инфлация.

Цачев е убеден, че този метал има бъдеще като инвестиционен инструмент. Той припомня, че хиляди години именно златото е било пари, а преди няколко десетилетия то е останало единствено като паричен актив в балансите на централните банки. По-късни някои от тях се отказаха от златните си резерви, припомня експертът.

Той допълва, че към днешна дата приложението на златото не се е променило много.

Инвестиционният консултант споделя, че през последната година се наблюдава значително обезценяване на парите спрямо златото.

"Цената на златото се покачва заедно с икономическите рискове, страховете от инфлация и парите, създавани от централните банки. Заради историята си то е харесвано от някои хора. А други не го харесват заради настоящето развитие на глобалната икономика – дефицити, дългове и печатане на пари", допълва Цачев, цитиран от investor.bg.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*