• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Мая Манолова атакува зелените сертификати в съда: Заповедта е противоконституционна и незаконна!

[Oct] 20
20:15 2021
A+ A-
7134 прегледа
"Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ) ще обжалва пред Върховния административен съд (ВАС) и пред Комисията по дискриминация въвеждането на зелените сертификати като вход на обществени места. Това обяви лидерът на коалицията Мая Манолова.

По думите ѝ заповедта не е справедлива за хората, тя е противоконституционна и незаконосъобразна - разделя обществото на ваксинирани и неваксинирани, браншовете, областите и обектите, в които ще се прилага, както и противоречи на текстове на Наказателния кодекс. Тя очаква отново да бъдат ударени туристическите хотели, търговските обекти и обектите за спорт и култура.

"Освен това при 20% ваксинирано население заповедта ще бъде неработеща и неизпълнима", посочи Манолова, според която виновни за създалата се ситуация обаче са ексуправляващите. Тя не пропусна да нападне ГЕРБ, като запита да не би бившият здравен министър Костадин Ангелов да е бил по-добър. Манолова уточни, че ако служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров не проумее гражданското недоволство, несъвършенствата и пороците на заповедта, ИБГНИ ще се включат в протестите.

Манолова определи като пълен абсурд да се гласува със зелени сертификати на президентските и предсрочни парламентарни избори на 14 ноември. Тя бе категорична, че пълен национален локдаун не трябва да бъде въвеждан и настоя кризата да не се използва за политически дивиденти.

"Напълно против сме за затваряне, при положението, че цяла Европа отваря - ние да затваряме? Няма как чрез ограничаване на права, на правото на труд да накараш хората да се ваксинират. Това е доброволен акт и насила хубост не става", подчерта Манолова.

Тя призова служебния здравен министър Стойчо Кацаров да отмени заповедта за зелените сертификати, пише Блиц.
Сподели
За автора
Lisa Stoilova

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*