• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Локдаун: Без ресторанти, молове, събирания до 21 декември!

Ноември 25
10:51 2020
A+ A-
3321 прегледа
Без ресторанти, молове, събирания за три месеца от петък, наложиха локдаун на държавата!

Локдаунът на България е одобрен от властите и влиза в сила от вечерта в петък. Той ще продържи до 21 декември като в рамките на три седмици заразата би трябвало да спадне осезаемо, твърдят от НОЩ и здравния министър Костадин Ангелов. Взимат се следните мерки:

- спират се присъствените учебни занятия на учениците от 1 до 12 клас; всички извънкласни занимания, посещенията на всички висши училища, всички присъствени и групови занятия във центрове и школи.

 

- спират се посещенията в детски ясли, градини, детски центрове и групи, предоставящи организирани групови услуги за деца.

 

- спира се провеждането на конгреси, семинари, обучения, тиймбилдинги в присъствена форма.

 

- спират се груповите културни и развлекателни мероприятия, като изключения прави посещението на театър при заетост на местата до 30% от общия капацитет, спазване на дистанция и носенето на маска.

 

- забравява се провеждането и организирането на събирания и тържества от частен характер с присъствието на над 15 човека.

 

- забраняват се спортните мероприятия със състезателен и тренировъчен характер за лица до 18 души. Всички мероприятия за лица над 18-годишна възраст ще се провеждат без публика.

 

- спират се посещенията във фитнес залите.

 

- спират се посещенията на всички заведения за хранене, ресторанти, кафенета и други.  Допускат се само доставки на храна за дома и офиса.

 

- спират се посещения в игрални зали и казина.

 

- спират се посещенията във всички магазини от тип МОЛ, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, оптиките, дрогерии, зоомагазин, банки, застрохователи, доставчици на платежни услуги, офисите на телекомуникационни оператори. Забраната е за големи търговски обекти, магазините, които са малки, ще продължат да работят.

 

- спират се туристическите посещения в страната и чужбина.

 

Сподели
За автора
Силвия Борисова

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*