• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Край на кражбите на парно и топла вода

Януари 28
21:59 2021
A+ A-
5412 прегледа

Кражбите на парно и вода остават в миналото

Промяна в закона слага край на кражбите на парно и топла вода. Парламентът прие на първо четене промяна в закона, според която до 2027 г. уредите за дялово разпределение трябва да бъдат подменени с дистанционни. 

Депутатите одобриха предложението със 71 гласа "за", 0 "против" и 12 "въздържали се".

В законопроекта е регламентирано разработването на Дългосрочна национална стратегия за подпомагане обновяването на националния фонд от жилищни и нежилищни сгради с хоризонт на изпълнение 2050 г.

Определена е и националната цел за енергийна ефективност за 2030 г. С цел подпомагане на нейното изпълнение се въвежда нова схема за задължения за енергийни спестявания и се посочват задължените лица, в които се включват и търговците на течни горива за транспортни цели.

Подмяната на търговските уреди и на уредите за дялово разпределение с такива с дистанционен отчет, ще даде възможност за ежемесечни фактури. В случая няма да има изравнителни сметки и лесно ще се хващат хората, които злоупотребяват или крадат енергия спрямо своите съседи.

Председателят на парламентарната комисия по енергетика Валентин Николов /ГЕРБ посочи още, че това ще даде по-голямо доверие на потребителите спрямо доставчиците на услуги, пише pariteni.bg.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*