• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Коронакриза и инвестиция в имоти: Каква е тенденцията в момента?

Юли 11
16:07 2020
A+ A-
2337 прегледа

Българите продължават да инвестират в имоти, въпреки кризата


Кризата не успя да намали интереса на инвеститорите към имоти. Напук на създалата се ситуация, най-големият дял на инвестициите у нас остава в имотите. Бизнес имотите и терените за строеж се радват на засилен инвеститорски интерес.

Инвестициите в офис площите са  29%, а след тях се нареждат инвестициите в хотели - 15%. 

Данните сочат, че 66% от инвеститорите са местни купувачи. Нивата на доходността в трите основни пазарни сегмента запазват относителна стабилност.

В момента въпреки кризата, средните офертни наеми запазват нивата си от 13,5 евро на кв. м за офиси клас А и 10 евро на кв. м за клас В. Вероятно това е сред водещите причини за запазване на инвестиционния интерес към бизнес имоти.

Въпреки кризата покрай пандемията от коронавирус, в момента в активно строителство у нас са 396 хил. кв. м. Очаква се окончателното им завършване да стане факт между 2020 и 2022 г.

Очакваният на експертите са свързани със запазване на търсенето на качествени и модерни офис площи в установени бизнес локации. Според тях тази тенденция ще остане стабилна и през настоящата година.

Те са убедени, че активното строителство в момента ще запази тенденцията за усвояване на площите на етап „в строеж”.

От компанията отбелязват, че и в бъдеще ще се запазят изискванията на купувачите за добра локация, транспортна обезпеченост и допълнителни услуги, пише БЛИЦ.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*