• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Кои са най-богатите родни депутати?

[Dec] 08
09:07 2021
A+ A-
6396 прегледа

Десетима от тях не са подали декларация

КПКОНПИ (Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество) публикува декларациите за имущественото състояние на родните депутати.

 

Става въпрос за декларациите на народните представители от 44, 45 и 46-то Народни събрания.

От публикувания регистър става видно, че десетима от народните представители не са счели за нужно да подадат декларациите си. Други 40 пък са го направили, но със закъснение.

 

Припомняме, че декларацията отразява имущественото състояние не само на задълженото лице, а и на съпругата му или лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала, както и на наследниците, които все още нямат навършено пълнолетие към датата на заемане на длъжността.

 

Срокът, в който народните представители от 47-то Народно събрание трябва да подадат своите декларации за имущество и интереси стартира от момента, в който положиха клетва – 3 декември. Крайният срок за подаване на декларациите е 4 януари 2022 година.

 

Ако декларациите на народните представители от предишните три парламента представляват интерес за вас, можете да ги видите на страницата на комисията: https://register.caciaf.bg/, пише blitz.bg.

 

Сподели
За автора
Iva Nikolova

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*