• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Кога се очаква индексация на пенсиите?

Септ. 28
16:40 2020
A+ A-
54981 прегледа

Бойко Борисов даде отговор на въпроса кога се очаква индексация на пенсиите

Вече е ясно кога пенсиите ще бъдат индексирани. Отговор на този въпрос даде Бойко Борисов, който направи важно съобщение за пенсионерите. Той заяви, че докато има пандемия, пенсионерите ще получават добавка в размер на 50 лева месечно, а след това предстои индексация на пенсиите.

Премиерът заяви това в ловешкото село Лесидрен. Той поясни, че не е възможно едновременно да има индексиране на пенсиите и да се раздават по 50 лева добавки към тях. Борисов поясни, че в такъв случай това прави по 108 милиона лева всеки месец.

По време на посещението си в Лесидрен Бойко Борисов попита пенсионерите в селото дали получават добавката от 50 лева, която вече трети месец правителството като финансова подкрепа по време на пандемията.

Той поясни пред пенсионерите, че след приключването на пандемията предстои индексиране на пенсиите.

Борисов обясни още, че този въпросът е бил обсъден със синдикатите и социалния министър.

"Беше преценено, че и изплащането на добавки, и индексацията "идват нанагорно", добави премиерът.

Социалният министър Деница Сачева заяви преди време, че правителството обсъжда няколко варианта за преизчисляване на част от пенсиите у нас, припомня Pariteni.bg.

Както вече стана ясно от КНСБ се противопоставиха на идеята на коалиционните партньори на ГЕРБ за актуализация на пенсиите за всички. КНСБ се аргументира, че това отблъсква работещите от идеята редовно да внасят осигуровките си.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*