• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Кирил Петков: Русия се изненада от нас, от Кремъл опитват да ни свалят!

Май 12
15:12 2022
A+ A-
3444 прегледа

Кирил Петков говори подробно за отношенията между България и Русия, видя Мрежа.

Министър-председателят е убеден, че страната на Владимир Путин е била неприятно изненадана от нашата родина и от факта, че малка страна като България може да се опълчи на мощта й. И това при положение, че за България традиционно се смята, че е сред близките до Русия държави.

“Те все още не разбират какво става”, изтъкна Петков в интервю. "Щом страната с най-нисък БВП в ЕС и която е много зависима от Русия, може да си позволи да се противопостави на Путин, то всеки би трябвало да го направи. Ние сме подложени на редица кибератаки, като това е опит да се дискреидитира нашето управление", заявява Петков.

Нещо повече, според Петков от Кремъл се правят умишлени атаки да се свали правителството на Продължаваме промяната. Като пример за това той посочи вмешателство в цените на енергията, които да бъдат вдигнати до такава степен, че да накарат хората да се вдигнат на протест и да свалят кабинета.

Петков отново изтъкна, че страната ни е на път да си гарантира алтернативни доставки на газ от Азербайджан и това ще ни извади от зависимостта от Русия. Освен това ще се използват и терминали в Гърция за доставки.

Източник: Ню Йорк Таймс

Сподели
За автора
Lisa Stoilova

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*