• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Какво ще се случи с цените след приемането на еврото?

Юли 13
15:15 2020
A+ A-
2706 прегледа

Ще се повишат ли цените след приемането на еврото?

Отговорът на този въпрос вълнува българската общественост, особено след като стана ясно, че страната ни вече е в чакалнята на еврозоната. Всеобщите страхове са свързани със скок в цените. Но ето какво казват експертите в областта.

Според финансиста Емил Хърсев, обществото няма да усети никакви промени с влизането на България в чакалнята на еврозоната.

От думите му стана ясно, че обществените страхове от повишаване на цените след приемане на еврото, са неоснователни.

Експертът заяви, че е имало такива скокове в страни, които са се присъединили към Еврозоната необмислено бързо.

Хърсев поясни, че в началото, при първите държави в еврозоната не е имало преходен период. Това е причината за увеличение на цените, но този период е бил за много кратко време.

"Буквално след месец те слязоха на предишното ниво. Няма основание да мислим, че у нас ще се повтори това, което се е случвало преди 20 години", заяви категорично финансистът, цитиран от Фокус, пише БЛИЦ.

Емил Хърсев поясни, че опцията за отстъпление от чакалнята на еврозоната е само при желание от страна на България да оттегли кандидатурата си. Той уточни, че подобна стъпка ще важи за всички европейски структури. Хърсев е убеден, че това би било огромна грешка за страната ни и не трябва да се случва.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*