• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Извънредно притеснително: Маджаров купи за България бракувана в Чехия стока!

[Apr] 22
20:21 2020
A+ A-
8487 прегледа

Митницата у нас е засякла внасянето на скандална стока. Става въпрос за бракувана в Чехия смес от месни продукти. Тя е закупена от производителя на месни и млечни продукти Димитър Маджаров и дъщеря му Станислава. Според документите от митницата въпросната пратка ще се използва за храна на свине във ферма.

Предвид задаващата се икономическа криза, се очаква цените да паднат. Като намали качеството на производството си, Маджаров явно цели да излезе от кризата „сух“, тъй като разходите му ще са много по-ниски, понеже захранва животните с бракувана храна.

В момента тече разследване по случая. Установено е, че пратката от Чешката република е с абсолютно никаква хранителна стойност, а по-лошото е, че не само не дава нищо, но и е вредна за консумация, тъй като съдържа канцерогенност 28 пъти над допустимото.

Ако свинете консумират тази смес, тя ще ги засища, но реално те ще бъдат недохранени. Това със сигурност ще отключи заболявания у тях.

По този начин и човешкото здраве също е изложено на риск, понеже месото на Маджаров, захранено с вредната смес, ще бъде предложено на пазара под формата на луканки, шунки и други колбаси. Сами можете да си направите извода колко полезно е месо от свиня, хранена с вредни за здравето продукти.

Регулаторните органи призовават медиите към анонимност по случая, докато не приключи разследването, но ние няма как да се съобразим с това. Все пак на карта е заложено човешкото здраве, а то е най-важното нещо в живота.

Димитър Маджаров е отдавна известен със схемите си. Все пак нека си припомним как преди години в неговите продукти бяха намирани странни неща от потребителите. Неговият чадър обаче успя да го спаси от сериозни последствия.

Вече 26 години ХЕИ и след това БАБХ правят актове и наказателни постановления на фирмите на Маджаров, но това не спира дейността му. Некачественото месо продължава да се продава по щандовете в магазините.

Подобен риск в условията на пандемия, в която се намираме в момента, е с изключително голяма опасност. Некачествената храна сваля имунитета и води до различни заболявания, някои от тях дори фатални.

Наскоро Димитър Маджаров и Станислава Маджарова регистрираха навлизане с хранителните си продукти на ливанския пазар. Истината обаче се оказва доста неприятна. А именно, че по този начин те просто перат пари, както сочи справка с посолството в Ливан. Към момента 7 лица са разследвани от прокуратурата в Бейрут, а обвиненията са за пране на пари.

Прави впечатление, че точно Ливан е избрана за подобни действия от Маджаров и дъщеря му, а това е страната, в която се подвизава терористичната организация Хизбула, издържаща се точно с пране на пари и контрабанда и осъществила атентата в Бургас през 2012 г.

Всеки български гражданин, който се чувства жертва на хранително отравяне или смята, че е закупил съмнителен хранителен продукт, негоден за консумация и излагащ на риск здравето му, може да даде сигнал за това на 0700 122 99 или на страницата на БАБХ: http://babh.government.bg/bg/Page/problem_signal/index/problem_signal/%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B9%20%D1%81%D0%B8%D0%B3%D0%BD%EF%BF%BDИзточник: https:www.crimes.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*