• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Изясниха докога се удължава учебната година за различните класове

[Dec] 01
10:18 2020
A+ A-
8733 прегледа

Учебната година за учениците от 1 до 3 клас ще приключи на 23 юни

Както вече стана ясно учебната година за учениците от 1 до 6 клас се удължава.

 

Това се случва със заповед на образователния министър Красимир Вълчев.

Децата в първи, втори и трети клас задължително трябва да имат по 1 седмица за проектни и/или творчески дейности и две седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа. 

 

Досега учебната година за тези от 1 до 3 клас трябваше да приключи на 7 юни, като последната седмица е определена за проектни дейности. С промените ще приключи на 23 юни, като последните седмици ще са неучебни и ще се ползват за "компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа, в това число и обучение в електронна среда". Времето за ползването им се определя от решение на съответното училище.   

 

Вторият учебен срок пък ще започне по различно време за различните класове. 

Така, за учениците от 7 до 12 клас той ще започне на 4 февруари 2021 г., а за учениците от 1 до 6 клас – след изтичане на 18-те учебни седмици от първия срок, в зависимост от решението на съответното училище.

 

За учениците от 1 до 6 клас Вълчев определя две допълнителни седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа, в т.ч. и от разстояние в електронна среда.

 

Учениците от 4 до 11 клас ще приключат втория срок на 30 юни, което означава, че записаните в 4, 5 и 6 клас ще учат с две седмици допълнително, които също ще се ползват за компенсиращи мерки и ще са неучебни.

 

Вторият срок за учениците от 7 до 12 клас започва на 4 февруари 2021 г., а за всички останали в зависимост от решението на съответното училище. 

Учениците от 12 клас ще завършат годината на 14 май, както е предвидено. Паралелките с професионална подготовка в 10 и 11 клас ще се обучават до 14 юли, а тези в 11 клас – дуално обучение до 28 юли.

 

Коледната ваканция ще бъде по-дълга с два дни – 22 и 23 декември са неучебни. Междусрочната ваканция за 7 и 12 клас ще е на 3 февруари, а за по-малките класове – ден в зависимост от решението на съответното училище. Източник: https:blitz.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*