Иван Гешев иска от ДАНС пълна проверка на приватизационния процес!

https://mreja.bg/novini/ivan-geshev-iska-ot-dans-palna-proverka-na-privatizacionniya-proces/104975 Mreja.bg
Иван Гешев иска от ДАНС пълна проверка на приватизационния процес!


Главният прокурор Иван Гешев не спира да изпълнява работата си стриктно и да прави нужните проверки, където се налага!


Пълна проверка на приватизационния процес е възложил на ДАНС главен прокурор Иван Гешев. В това число е проверката и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, ведомства и други държавни структури.

Проверката ще обхване всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства, както и всички предприети действия по осъществяването на следприватизационния надзор. ДАНС има задачата да установи събрани ли са предвидените в приватизационните договори неустойки, обезщетения, лихви и банкови гаранции в случай на тяхното частично или цялостно неизпълнение. Трябва да се провери и извършени ли са действия по разваляне на приватизационните договори, ако те не са изпълнени.


ДАНС трябва да събере цялата документация за целия следприватизационен контрол, да види дали всички договори са изпълнени правилно и дали това е отразено в публичния регистър.


Трябва да бъде извършен и анализ на одитните доклади на Сметната палата и да се провери какви действия са били предприети по изпълнението на дадените указания.

Източник: https:nova.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.