• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Иван Гешев иска от ДАНС пълна проверка на приватизационния процес!

Февр. 12
10:06 2020
A+ A-
9471 прегледа

Главният прокурор Иван Гешев не спира да изпълнява работата си стриктно и да прави нужните проверки, където се налага!

Пълна проверка на приватизационния процес е възложил на ДАНС главен прокурор Иван Гешев. В това число е проверката и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, ведомства и други държавни структури.

Проверката ще обхване всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства, както и всички предприети действия по осъществяването на следприватизационния надзор. ДАНС има задачата да установи събрани ли са предвидените в приватизационните договори неустойки, обезщетения, лихви и банкови гаранции в случай на тяхното частично или цялостно неизпълнение. Трябва да се провери и извършени ли са действия по разваляне на приватизационните договори, ако те не са изпълнени.

ДАНС трябва да събере цялата документация за целия следприватизационен контрол, да види дали всички договори са изпълнени правилно и дали това е отразено в публичния регистър.

Трябва да бъде извършен и анализ на одитните доклади на Сметната палата и да се провери какви действия са били предприети по изпълнението на дадените указания.Източник: https:nova.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*