• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Ясно е какво ще се случи с цената на тока и парното

Февр. 24
20:42 2021
A+ A-
4428 прегледа

Вече е ясно какво ще се случи цените на парното и тока през март, въпреки че окончателното решение ще бъде взето след броени дни

Ясно е какво ще се случи с цената на тока и парното на фона на поевтиняването на природния газ, което у нас ще стане факт през март. Очаква се то да е близо до прогнозираните 13% и повишението на петрола през последните месеци на световните пазари няма да му се отрази.

Газовата ни компания ще използва количества от хранилището в Чирен и това е една от причините, съобщи по време на общественото обсъждане на цените на синьото гориво изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов.

Той заяви още, че повишението на цената на петрола при повишената консумация ще намери своето отражение и върху цените на природбния газ. 

Петров добави, че в голямата си част договорите са индексирани, но по отношение на „Булгаргаз“ това ще намери отражение през месец април.

Експертът заяви, че според прогнозата през март месец „Булгаргаз“ ще има конкурентна по-ниска цена в сравнение с тази на европейските газови пазари.

Иван Иванов, който е председател на енергийния регулатор, заяви че няма да има промяна в цените на парното, топлата вода и тока:

Той е категоричен, че потребителите не бива да се страхуват от увеличаване на цената на топлинната енергия през март, който е последният месец за централизирано топлоподаване за отопление на жилищата.

На 1 март предстои да бъде взето окончателно решение за цените на природния газ, пише БЛИЦ.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*