• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Христо Терзийски: Полицаите, били протестиращи, ще бъдат наказани с моя заповед!

Юли 28
22:31 2020
A+ A-
3690 прегледа
Христо Терзийски няма да толерира и най-малка проява на насилие на полицията спрямо мирни граждани!

Борисов избра именно мен за министър на вътрешните работи, за да се продължи доброто управление на МВР и да има приемственост. Това заяви в интервю Христо Терзийски.

Нямахме възможност да се видим с Младен Маринов, но поддържаме контакт всеки ден, тъй като има задачи, на които е дал приоритет и аз трябва да продължа в същото темпо. Най-важни са за нас полицаите“, разкри позицията си Терзийкски.

Той не подмина и полицейското насилие на протестите, като оповести, че виновниците вече са установени.

„Проверките на СДВР са три по отделни случая. Две от тях продължават и до момента. Едната е за случая от Министерски съвет, но няма да назовавам персонално имена. Установени са четирима виновници, като единият е на по-висока позиция, а другите са на изпълнителни функции.“

„Служителят на по-високо ниво ще бъде наказан с моя заповед. Всички материали са в прокуратурата. Всеки потърпевш от полицейско насилие може да е с различни травми. Нямаме изгода да прикриваме подобни нарушения, защото те рушат авторитета на МВР.“, категоричен е Христо Терзийски.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*