• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Граничен контрол спипа над 300 тона опасни цитруси

Януари 15
18:19 2021
A+ A-
3567 прегледа
Общо 307 тона опасни за консумация портокали, мандарини, лимони и нар, както и пипер са били задържани при граничен контрол от Българската агенция за безопасност на храните през декември. Причината е завишено съдържание на пестициди. Освен това са хванали и 25 тона фъстъци и шамфъстък, които имат завишено съдържание на микоксини. Продуктите не са допуснати до българския и европейския пазар.

Освен контрола на границите през миналия месец са извършени 13 421 проверки на обекти за търговия и заведения за хранене. Проверени са 5719 обекта за търговия на дребно и заведения за обществено хранене по официален контрол и 188 по сигнали и жалби на граждани.

При инспекциите са констатирани някои несъответствия, като предлагане на храни без етикет и идентификационна маркировка, с изтекъл срок на годност, неправилно съхранение. Констатирани бяха и несъответствия, свързани с препоръките за противоепидемични мерки.
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*