• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Готвят тежък удар за пенсионерите от януари

[Dec] 09
11:29 2021
A+ A-
4920 прегледа

Намаляват ковид добавката на 60 лева

Още от началото на новата 2022 година пенсионерите ще понесат поредния тежък удар.

 

Това стана ясно от изявление, направено от министъра на финансите Валери Белчев.

Той уточни ще от януари минималният размер на пенсиите ще стане 370 лева и добрите новини свършват дотук.

 

Лошата новина е, че добавката, която пенсионерите получаваха през последните няколко месеца в размер на 120 лева ще бъде намалена наполовина. Това означава, че от Нова година ковид добавката за пенсионерите ще е в размер на 60 лева.


„Досега имаше минимална пенсия от 300 лв. и ковид добавка от 120 лв., което прави доход от 420 лева. Нашата цел е този доход да не спада, което означава да продължим да плащаме същите средства. За да избегнем риска, когато свалим ковид мерките изведнъж, парите на пенсионерите отново да спаднат на 300 лв., направихме предложение базовата пенсия да се повиши на 370 лв. Остатъкът до настоящата ковид добавка да бъде нова добавка. Нашето предложение е тя да стане 60 лв., така че сумата да е 430 лв.“, заяви Белчев.

 

В заключение той посочи, че по този начин след приключването на пандемията в най-лошия случай пенсионерите ще получават 370 лева минимална пенсия, пише retro.bg.

Сподели
За автора
Iva Nikolova

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*