• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

„Господарите“, мишките и златната кокошка в полога на Нова тв

[Oct] 08
21:23 2018
A+ A-
222999 прегледа

Мишки – така нарече онези, дръзнали да отправят критика към „Господари на ефира“ продуцентът Джуди Халваджиян. Маститият тв бос предприе отбранителна реакция и вместо да наведе глава заради манипулацията, сътворена от репортера Димитър Върбанов, избра най-лесното – да „нахрани“ словесно опонентите си и да излъска окаляния до черно имидж на претендиращото за морален стожер на ефира развлекателно шоу.

„Ние винаги имаме позиция и ще продължаваме. Сега в такава ситуация излизат мишките, които са засегнати от нас под някаква форма, но в момента им идва самочувствието и започват да обясняват как и на тях така им се е случило. Смешна работа“, защити се в интервю пред популярен всекидневник Халваджиян.
Едва ли обаче машинацията да си „измие ръцете“ с уволнението на сгафилия Митко Върбанов и след това да удобно да заяви „продължаваме напред“ ще даде желания ефект за предаването.

Бомбата с направилия се на пребит от мишените на разследването си репортер избухна в епицентъра на медийното блато и успя да разплиска утайката на въпроси, които с години стоят на дъното, заровени под фалшиви статиски за рейтинги, лъскави студиа и напудрени тв водещи.
В това, че „Господари на ефира“ са една от златните кокошки на Нова тв няма съмнения. Едва ли някой очаква телевизията да се отърве светкавично от продукция, която носи милиони приходи от реклама в бюджета й.

Има съмнения обаче за начина, по който босовете на предаването и самата медия реагираха след скандала с Димитър Върбанов. Като върли защитници на професионалната етика, честта и достойнството, продуцентите от клана Халваджиян, както и босовете на Нова, трябваше да постъпят мъжки и да излязат в публичното пространство с доста по-различна и по-категорична позиция. И най-вече трябваше да поемат част от отговорността за издънката на Върбанов.

И за малките деца е ясно, че един репортер не е сам на терен и не би могъл да направи никаква продукция, ако разчита единствено на себе си. С Митко по време на снимките е бил оператор, заснел лично симулацията на нападение и побой. След това пикантните кадри са изпратени в офиса на шоуто и прегледани от редактори, монтажисти и разбира се, самите продуценти на „Господарите“. Навярно шефовете в Нова тв също се запознават в аванс с всяко „бомбастично разследване“ от репортерите на предаването.
Така че, от семейство Халваджиян и от семейството на Нова тв дължат доста отговори на многохилядната зрителска аудитория, която им се доверява.

А въпросите вече са зададени. Нещо повече – отношение взе дори вицепремиерът Валери Симеонов, който публикува на стената си във Фейсбук интересни въпроси към целия екип на „Господари на ефира“ и лично към Джуди Халваджиян.

В питанията на Симеонов фигурират важни за изясняване подробности като тази по какъв начин се наемат служители в предаването, дали отношенията им са узаконенени по Трудовия кодекс или работят за „блясък и слава“, съгласявайки се да получават хонорари на парче за отделните си репортажи и разследвания. Вицепремиерът пита и къде в целия пъзел стои Нова тв, ръководстовото й и разбира се – официалният регулатор на държавата СЕМ.  

Дали и как „Господарите“ ще отговорят, предстои да разберем. Засега фактите са, че наказание отнесе само Димитър Върбанов, хвърлен на пираните в аквариума на телевизията. Маститите акули пък „продължават напред“ до следващия скандал и жертва за изкупление на собствените им продуцентски прегрешения.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*