• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Голям скандал в столична детска градина заради ваксините

Август 13
16:30 2021
A+ A-
6396 прегледа

Голям скандал в столична детска градина заради ваксините

Родители сигнализират за искането на директорка на столична частна детска градина. Тя е поискала от тях декларация и представяне на ваксинационен сертификат срещу COVID-19. Директорката заявила, че в противен случай, децата няма да имат право да посещават детското заведение.

 С това твърдение екипа на NOVA потърси разтревожена майка. Според нея по този начин ръководството на градината извива ръцете на родителите, още повече, че не е издавана такава заповед от здравното министерство.

От своя страна директорката твърди, че родителите не са я разбрали. Поискала декларацията с „информативна и статистическа цел”.

„Уважаеми родители, във връзка с това, че в медиите се говори за бъдещ локдаун и че ако той стане факт, то детските градини ще работят, но ще могат да приемат деца само на ваксинирани двама родители, които могат да представят сертификати. Поради тази причина Ви молим да попълните декларацията, приложена към този пост”, гласи публикацията във Facebook.


Постът е публикуван в началото на седмицата на страницата на столична частна целодневна детска градина. 

Майка, чието дете посещава детската градина от една година, споделя, че е изумена от това, тъй като все още не е влязла официална заповед. 

„Аз лично съм ваксиниран родител. Но има доста хора, които не могат да си позволят да се ваксинират, дори и здравословно. Това означава ли, че децата им няма да ходят там. Моето дете ще го гледат, другото - не. Другият родител няма ли да отиде на работа. Кой ще му гледа детето?”, попита още тя.
Останалите родители също недоволстват.

Директорката на градината признава, че е поискала декларациите на своя глава, тъй като все още няма издадена заповед от здравното министерство, пише БЛИЦ.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*