Главният прокурор погна ТЕЦ-овете: Иска проверка на отпадъците, които горим от ЕС!

https://mreja.bg/novini/glavniyat-prokuror-pogna-tec-ovete-iska-proverka-na-otpadacite-koito-gorim-ot-es/104980 Mreja.bg
Главният прокурор погна ТЕЦ-овете: Иска проверка на отпадъците, които горим от ЕС!


Иван Гешев не спира с проверките! Иска прозрачна политика от всички институции в държавата!


Започва пълна пълна на ТЕЦ-овете в България. Четири от тях са предвидени за цялостна проверка. Нареждането идва от главния прокурор Иван Гешев.


Той е възложил на министъра на околната страна незабавна проверка на горенето на боклуци, внесени от страни – членки на Европейския съюз.


Целта е да се установи дали всичко се гори регламентирано или има нещо нередно. Както и дали изобщо трябва да се горят внесените отпадъци.


Обект на проверката са: ТЕЦ „Брикел“, ТЕЦ „Перник“, ТЕЦ „Бобов дол“ и ТЕЦ „Сливен“.


В последните месеци горенето на боклуците на чужди страни у нас стана значим проблем, срещу който голяма част от народа въстана. Ето защо Иван Гешев е решил да провери нагледно какво се случва.


Ще бъдат проверени издадените разрешителни по реда за Закон за опазване на околната среда (ЗООС) и Закон за упревление на отпадъците (ЗУО). Трябва да се провери дали въпросните ТЕЦ-ове имат условията да се справят с всички отпадъци, без това да вреди на жителите на съответните общини.


Ако се установи наличие на престъпление, незабавно трябва да се уведомят органите на МВР и да се сезира прокуратурата.

Източник: https:pik.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.