• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Главният прокурор погна ТЕЦ-овете: Иска проверка на отпадъците, които горим от ЕС!

Февр. 13
12:52 2020
A+ A-
6273 прегледа

Иван Гешев не спира с проверките! Иска прозрачна политика от всички институции в държавата!

Започва пълна пълна на ТЕЦ-овете в България. Четири от тях са предвидени за цялостна проверка. Нареждането идва от главния прокурор Иван Гешев.

Той е възложил на министъра на околната страна незабавна проверка на горенето на боклуци, внесени от страни – членки на Европейския съюз.

Целта е да се установи дали всичко се гори регламентирано или има нещо нередно. Както и дали изобщо трябва да се горят внесените отпадъци.

Обект на проверката са: ТЕЦ „Брикел“, ТЕЦ „Перник“, ТЕЦ „Бобов дол“ и ТЕЦ „Сливен“.

В последните месеци горенето на боклуците на чужди страни у нас стана значим проблем, срещу който голяма част от народа въстана. Ето защо Иван Гешев е решил да провери нагледно какво се случва.

Ще бъдат проверени издадените разрешителни по реда за Закон за опазване на околната среда (ЗООС) и Закон за упревление на отпадъците (ЗУО). Трябва да се провери дали въпросните ТЕЦ-ове имат условията да се справят с всички отпадъци, без това да вреди на жителите на съответните общини.

Ако се установи наличие на престъпление, незабавно трябва да се уведомят органите на МВР и да се сезира прокуратурата.Източник: https:pik.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*