• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Ето какво трябва да знаят първите пенсионери с втора пенсия

Февр. 19
00:00 2021
A+ A-
3444 прегледа

Стана ясно кой е най-изгодният вариант за първите пенсионери с втора пенсия

Пенсионерите с втора пенсия се вълнуват най-много от това кой е най-изгодният вариант за тях.

Експерт разкри кой е най-изгодният вариант за първите пенсионери с втора пенсия.

Пред БНР икономистът Мика Зайкова, която е дългогодишен синдикалист, заяви че е излишно увеличаването на годините за прехвърляне на втората пенсия. Според нея петте години са твърде много.

"Увеличаването на годините само създава хаос. Трябва да се намери средно положение – една година е малко, но две са достатъчно", споделя Зайкова.

Но как ще се получава втората пенсия?

Зайкова отговори на този въпрос - "От една страна пенсионно-осигурителното дружество трябва да има време за пренастройка на инвестиционните си програми, от друга Националният осигурителен институт също трябва да може да планира разчетите си".

Тя е на мнение, че за първите пенсионери, които се пенсионират тази есен и тези до 2024 година, е по-изгодно да си прехвърлят парите от втория стълб в НОИ.
„Колкото по-нататък отиват нещата, трябва да се следи доходността и дали натрупаните пари са повече“, уточнява Мика Зайкова, цитирана от pariteni.bg.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*