• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Ето какво ще се случи с преизчисляването на пенсии

[Oct] 20
18:26 2020
A+ A-
7626 прегледа

Деница Сачева съобщи какво ще се случи с преизчисляването на пенсиите

Деница Сачева отново коментира въпроса с преизчисляването на пенсиите. Днес тя заяви, че през следващата година няма възможност пенсиите да бъдат преизчислени върху осигурителен доход за 2015 или 2019 година. Сачева добави, че държавата не разполага с такива средства.

БНР информира, че надзорният съвет на НОИ обсъжда проекта на  бюджет на Държавното обществено осигуряване.

Министърът на труда и социалната политика обясни, че наложеното осъвременяване на пенсиите 5% от 1-ви юли догодина и изпреварващото вдигане на минималната и максималната пенсия, съответно на 300 и на 1440 лв., е абсолютно справедлив модел.

Тя добави, че към момента 250 лв. спрямо 1200 лв. максимална пенсия, съотношението е 4,8 и същото съотношение ще бъде запазено и в следващата година.

Сачева добави, че има пенсионери, които считат, че са ощетени, защото получават ниски пенсии. Тя допълни, че все пак наистина пенсията е функция на осигурителния принос.

Стефан Василев, който е председател на Надзорния съвет от квотата на работодателите, обяви, че организацията му ще гласува против проекта на държавата. Основният аргумент е, че минималната пенсия от 300 лева демотивира, допълва още той. цитиран от БЛИЦ.

Според него в такъв случай няма нужда от осигуровки, защото след време осигуряващият се ще получава същата пенсия, каквато получават и другите пенсионери, които не са се осигурявали.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*