• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

ДПС атакува Цвета Караянчева заради Кърджали!

[Oct] 18
14:00 2020
A+ A-
1599 прегледа

ДПС-Кърджали поиска незабавната оставка на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Това обявиха от формацията в района, които изразяват недоволство от това, че опозицията не успря да свали шефката на парламента преди няколко дни.

"Убедени сме, че лица като г-жа Караянчева и караянчевщината нямат място в българската политика. Госпожата не е заплаха за ДПС в смесените райони, какъвто ореол се опитват да й припишат нейните съпартийци. ДПС печели убедително и неизменно вота на хората във всичките 7 общини от областта, въпреки нейното присъствие на политическата сцена вече 13 г.", коментираха от ДПС-Кърджали.

"Факт е, обаче, че тя нанесе огромни щети на толерантността с агресивното си поведение, насаждането на страх, с омразата и противопоставянето, които наложи като модел на поведение на ГЕРБ в Кърджали. Моделът „караянчевщина“, за съжаление, вече е пренесен и на национално ниво", категорични са местните политици.

Те обвиняват Караянчева, че действа с остри методи в района, сред които:
- Злоупотреба с власт и всяване на страх от властта;
- Опорочени конкурси и повсеместни партийни назначения;
- Използване на областния управител като пръчица за наказания на местната власт, благодарение на което валията абдикира от отговорността на държавен служител и остана в изолатора;
- Недопустимо разделение на миряните и политизиране на религиозните празници и храмове;
- Липса на управленски капацитет и експертиза - вече 10 години откакто ГЕРБ е на власт, нито един привлечен инвеститор в Област Кърджали;
- Опорочени конкурси за директори на училища;
- Ликвидиране на диалога между местната, регионална и централна власт в ущърб на гражданите на Кърджали;
- Превръщане на държавните учреждения и фирми в партийни офиси на ГЕРБ, и т.н.,и т. н.

"ДПС-Кърджали ще продължава да отстоява принципите на демокрацията, правовата държава, човешките права и толерантността в интерес на развитието на региона и подобряване на жизнения стандарт на хората", настояват от ДПС-Кърджали.

През последните 30 години нито един министър председател на България не си е позволявал така да обижда Кърджали..., нито Кърджали го е заслужил!

Цвета Караянчева не е Кърджали и Кърджали не е Цвета Караянчева!

В името на държавността и стабилността Областният съвет на ДПС-Кърджали настоява за оставката на председателя на НС г-жа Цвета Караянчева.Източник: https:novini.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*