• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Доц. Кунчев разкри коя ограничителна мярка пада и обяви: Ако заразата се върне, връщаме строгите мерки!

Януари 20
18:06 2021
A+ A-
3321 прегледа

След като се ваксинираме, сме максимално защитени 10-тина дни след втората доза. Това обяви главният държавен инспектор доц. Кунчев в телевизионно интервю, след като стана ясно, че един от ваксинираните лекари е развил лека симпотматика.  „Това е абсолютно възможна ситуация. Няма да е толкова честа, но ще се случва и в бъдеще“, категоричен е той.

И се радва, че има висок интерес у нас към имунизирането и хората са започнали да го приемат много по-спокойно. 

"Априлските количества на ваксината са много по-големи от тези за предишните месеци. Приключихме почти с първа фаза, а тогава ще сме приключили с трета фаза. Това, че предпочитаме някои ваксини, е нещо нормално. Много ще улесни процеса да се работи с ваксината, с която е най-лесно, допълни доц. Кунчев.  "Ако някой си мисли, че някой друг мисли повече за неговото здраве, включително държавата - лъже се. Човек трябва да мисли сам най-много за здравето си. Казваш цялата информация, истината, и човек си решава".

"Много се надявам заведенията да не отворят самоволно. Вчера имаше една дискусия, която отчасти не беше много лицеприятна. Нощните заведения не работят вече десети месец.

Представете си човек, който има семейство и работи в такова заведение. Наистина ги разбирам тия хора. В заведенията, ако се спазват разстоянията и 50% капацитет, рискът не е ако влезеш нормално и вечеряш, след което си тръгнеш, а ако правиш тържества. Българинът е способен. Едно е да вечеряш със семейството си, друго е да пее певица, да развъртиш хора и да паднат забраните", обясни доц. Кунчев.

"Обмисляме да отворим моловете, но да оставим затворена социалната част - само търговската. Надяваме се на контрол от цялото общество", каза той.  "Има заключени врати, тайни пароли. С полицията вече знаем номерата им", допълни той, попитан каква е схемата на тайно работещите заведения. 

Нека всички да бъдат наясно, че ако тази зараза се върне както във Великобритания и болниците се напълнят, ще върнем строгите мерки веднага. Движението на вируса показва, че няма как да знаем, ако се затопли дали няма да се забави разпространението му", завърши той. 

 

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*