• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Доц. Кунчев прогнозира, че се задава голям кошмар

Февр. 04
17:21 2021
A+ A-
9102 прегледа

14-дневната заболеваемост в България е 90 на 100 000

Държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев прогнозира, че се задава голям кошмар.

 

От прогнозата му стана ясно, че през целия февруари ще има постепенно покачване на заболеваемостта от коронавирус у нас.


„Пред нас има две перспективи – или да го направим по модела на Франция със сравнително бавно повишаване, или по модела на Испания и Португалия с изживяване на тази криза, в която бяхме в края на ноември. Дали ще минем по единия път, или по другия, зависи от това как ще спазваме мерките”, категоричен е Кунчев.

14-дневната заболеваемост в България е 90 на 100 000, което ни отрежда 26 място в ЕС и 6 място на Балканския полуостров. Смъртността е 9,9 на 100 000, което ни отрежда 13-о място в ЕС, отчете той.

Това, което ни кара да бъдем нащрек, е развитието в страната по области. След силното оцветяване в жълто на картата, днес на практика имаме осем области в червената зона. Тази с най-висока заболеваемост е Кюстендил, а най-ниска е Търговище ”, посочи доц. Ангел Кунчев.Източник: https:blitz.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*