• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Доц. Кунчев посочи два притеснителни фактора за развитието на пандемията

Септ. 18
19:05 2020
A+ A-
4674 прегледа

Доц. Ангел Кунчев посочи два притеснителни фактора за развитието на пандемията у нас

Доц. Ангел Кунчев взе участие в дискусия, свързана с предизвикателствата на коронавируса и решенията за лечебните заведения за болнична помощ.

Той съобщи добра новина - България е сред малкото държави, които бележат спад на новите случаи през последните две седмици. Този спад е в размер на 2.7%, докато при други европейски държави се отчита ръст между 40 и 80%. 

Но въпреки това, експертът е убеден, че ще станем свидетели на ръст, но той няма да се дължи на старта на учебната година, защото е прекалено рано.

Доц. Кунчев е убеден, че от края на другата седмица ще завалят случаи, които са се предали вътре в училище. Той добави, че този процес вече сме го минали с градините.

Експертът изрази и изненадата си от изключително отговорното отношение на цялата образователна система и добрата организация, която е създадена за кратко време.

Кунчев посочи, че засега нито една прогноза за пандемията не е сбъднала и това е причината през последните 5-6 месеца експертите да се въздържат от прогнози.

Той поясни, че ситуацията от края на март и април в болниците няма общо с настоящата, тъй като в момента готовността е на много по-високо ниво.

Доц. Кунчев посочи, че големият леталитет е едно от нещата, които го притесняват. 

Безпокои го и сравнително големия процент засегнати здравни работници, тъй като у нас вече са регистрирани над 1000 случая, това е сериозен удар по системата.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*