• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Доц. Атанас Мангъров отново скандализира обществото

Ноември 16
16:46 2020
A+ A-
9717 прегледа

Проф. Червенякова внесе яснота по въпроса

Скандалният доц. Атанас Мангъров за пореден път скандализира обеството.

 

Той разбуни духовете за пореден път, след като се появи на партийно събитие на АБВ в делничен ден, вместо да лекува пациенти като началник на COVID отделението на Инфекциозна болница.

 

В крайна сметка се оказа, че той работи в лечебното заведение на 4 часа.

Това разкри ексклузивно директорът на СБАЛИПБ "Проф. Иван Киров" ЕАД – проф. д-р Татяна Червенякова.

 

Припомняме, че в четвъртък около 18.00 часа доц. Мангъров отиде на дискусия в Ямбол, организирана от партията на Румен Петков. Появата на началника на COVID отделението на Инфекциозна болница предизвика много полемики.  Той е прекарал половината си работен ден в път, вместо да се грижи за тежко болните пациенти, настанени в отделението му. И то само дни след като бе назначен за началник.

 

Оказва се обаче, че доц. Атанас Мангъров работи на четири часа в Инфекциозна болница, защото е шеф на катедра към Медицинския университет в София.

 

"Доц. Мангъров е шеф на Катедра по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина в МУ-София и там е на трудов договор. Академичният съвет избра нов шеф на катедрата, но той все още не е встъпил в длъжност, затова доц. Мангъров продължава да е на трудов договор там. При нас е на 4-часов договор и сутрин преглежда пациентите си", обясни проф. д-р Червенякова.

 

По думите й доцентът е хабилитирано лице и когато отсъства от работа, той се обажда на зам.-директора по лечебна дейност на болницата. "Доц. Мангъров има консултативна и организационна дейност. Обикновено той идва сутрин, когато преглежда пациентите си", уточни още директорът на Инфекциозна болница.Източник: https:pik.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*