• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Доц. Ангел Кунчев отговори на най-важния въпрос за коронавируса

[Apr] 07
22:00 2020
A+ A-
5412 прегледа

Днес доц. Ангел Кунчев беше на посещение в Стара Загора. Той посети лабораторията за изследване на коронавирус в Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович" и централния кооперативен пазар в града.

Главният здравен инспектор заяви, че в условията на извънредно положение е важно да се осигури нормалната дейност на земеделските производители и търговци, според актуалните условия.

На въпроса кога се очаква пикът на епидемията от коронавирус у нас, той отговори, че все още е невъзможно да се правят прогнози и заяви, че самосъзнанието на българските граждани и спазването на наложените мерки са ключовите фактори.

Експертът добави, че след като не можеш да поемаш отговорност, не си слагаш подписа под нещо и не стоиш зад него. Така той коментира изказванията на доц. Мангъров. Доц. Ангел Кунчев поясни, че по негово предложение колегата му е станал член на един експертен съвет по епидемиология. 

"Той не пожела нито да вземе думата, нито да предложи нещо. Не го приемам за нормално, когато обсъждаш с колегите си да мълчиш и след това да обикаляш всички телевизии и да казваш правилни ли са или неправилни мерките", заяви още доц. Кунчев, цитиран от БЛИЦ. 

Експертът е напълно съгласен с твърдението, че 60-70% от хората трябва да се срещнат с вируса и това ще се случи. Според него, въпросът в случая е кога ще се случи това и каква цена ще платим.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*