• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Депутатката Клеър Дейли пристигна в Поморие и се забърка в страшен скандал

[Oct] 16
16:21 2020
A+ A-
2952 прегледа

 Депутатката Клеър Дейли лъсна в страшен скандал в Поморие

Днес в 09:00 часа сутринта в най-големия затворен комплекс в Поморие - "Сънсет ризорт" трябваше да стартира експертна среща по способа "Медиаторство" във връзка с разрешаване на частно-правния спор между собственици на апартаменти. Страни по спора са граждани от Ирландия и инвеститорите на комплекса, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на "Флагман".

Апартаментите в комплекса са разпродадени на собственици от най-различни държави. 

От години ирландските граждани в комплекса създават проблеми.

От известно време тяхната общност се оглавява именно от евродепутата Клеър Дейли - от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред.

В момента тя е в България, за да се включи в протестните действия за свалянето на българското правителство и най-вече за свалянето на главния прокурор Иван Гешев.

Миналата седмица в ЕП Клеър включи в резолюцията за България констатацията, че върховенството на закона у нас не е на нужното ниво в Поморие.
Кметът на курортния град Иван Алексиев в продължение на седмица търси отговор на въпроса защо Поморие се дава като пример в негативен план в един частен имотен спор. 

От години ирландските граждани, които са около 300 души, отказват да заплащат годишната такса за поддръжка на общата инфраструктура, въпреки че са в режим на етажна собственост.

Очевидно Клейр Дейли не е очаквала журналистически въпроси за конкретика на обвиненията й към България, в частност в Поморие. Тя напусна залата, където я очакваха експерти от EVN, МРРБ, Общината и ръководството на Сънсет ризорт. 

Кметът на града искаше да я попита дали самата тя или неин близък роднина има имот в комплекса. Но обидената Клеър се затвори в апартамент на един от ирландците. Експертната среща все още не е приключила.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*