• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Държавна чиновничка съсипва наред фирми и предприятия

[Dec] 28
11:45 2018
A+ A-
2813 прегледа

Наталия Кумпикова хлопнала кепенците на десетки компании като квестор на КФН

И начинаещите бизнесмени знаят, че основната и главна функция на всеки квестор, назначаван от Комисията за финансов надзор, е да оздрави или най-малкото стабилизира всяка изпаднала във финансово затруднение компания или предприятие.


Не такъв обаче е случаят с емблематична служителна на държавния орган за контрол, която през последното десетилетие буквално затваря вратите на десетки фирми, поставяйки ги за броени дни в условия на пълна несъстоятелност и ликвидация. Става въпрос за дамата с екзотична фамилия Наталия Кумпикова, която до неотдавна е служител на Комисията за финансов надзор. През последните десет години, тя успява да си извоюва правото да бъде назначавана за квестор на всички комании, които попадат за проверка в полезрението на комисията.


Условията за избор върху нея не са обосновани по никакви критерии, няма проведени и задължителни конкурси за въпросната длъжност. На всичко отгоре, заплатата на госпожата не пада под 10 000 лева месечно, макар че вместо да оздравява, тя тотално ликвидира поверените на надзора й предприятия.
Запознати с „професионалните умения и компетенции“ на Наталия Кумпикова издават, че тя унищожава компаниите със скоростта на светлината. Нейните „корпоративни и управленски успехи” направо бледнеят пред тези на семейство Баневи, които поне за малко успяват да управляват компаниите си. 
Държавната чиновничка ликвидира дружествата за дни, вероятно за да се разплати бързо с назначилите я по-висшестоящи кадри в Комисията. 
Царството на Кумпикова приключва през 2018 г, когато най-после е изхвърлена от екипа на КФН. Според запознати, уволнението й е наложително, с цел да бъдат запазени „бушоните“ над нея.

Всички тези действия обаче не остават незабелязани от държавните органи и в момента ДАНС извършва проверка дали има облагодетелствани ръководители на КФН и какви са мотивите им Наталия Кумпикова да бъде единтвен избор за квестор за периода 2007-2017 г.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*