• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Дани Каназирева с горещ коментар за случая с двамата починали на стълбите

Ноември 21
17:05 2020
A+ A-
7134 прегледа

Тя призова изказващите се да бъдат по-смирени

„Недопустимо е това, което се случи с починалите пациенти, тук няма място за компромиси“. Това каза областният управител на Пловдив Дани Каназирева в телевизионно интервю  по повод случая с двамата загинали пациенти с COVID-19 в Пловдив, докато чакат да бъдат приети в болница.

 

„Недопустимо е това, което се случи. Тук няма място за компромиси. Доколко има гаранции дали това няма повече да се случи, аз не мога да кажа категорично, защото става дума за 20 ангажирани лечебни заведения в област Пловдив.

 

Това, което Областният щаб може да направи, е направено. Проблем с местата в областта няма до този момент. Напрежението е огромно и натискът е голям, но засега успяваме да се справим. Има близо 900 хоспитализирани в област Пловдив. Постоянно разкриваме легла. Сега са 924, от които 94 интензивни. Всички болници са ангажирани. Лекарите, сестрите, които са ангажирани, са 254 лекари, 339 сестри, 246 санитари, а имаме и доброволци и стажант-лекари“, заяви Каназирева.

 

По думите ѝ големият проблем е с положителните проби сред лекарите и медицинския персонал.

„Всичко зависи от организацията в лечебните заведения. Частните болници бяха сред първите, които поеха борбата с коронавируса“, посочи тя.  

На въпрос дали се имитира дейност, тя каза, че не може да се съгласи с подобно твърдение.

Съгласна е обаче с това, че персоналът е по-малко от необходимото.

 

Каназирева е категорична, че тук е важна и вътрешната организация в болниците. По думите й цялата организация е направена до 1 септември.  Дани Каназирева отговори на критиките на бившия кмет на Пловдив Иван Тотев, че имитира дейност. 

 

"Отстрани изглежда по един начин. Аз работя и създадох прекрасен екип. Вярвайте ми, че нито мисля за правомощия, работя като човек. По никакъв начин ничии правомощия не са иззети. Трябва всички да бъдем единни. Всички трябва да гледаме в еднаква посока, защото кризата засяга всички ни. Решенията ги взимам с професионалните гилдии, съгласуват се винаги със здравния министър. Призовавам всички, които се изказват, да бъдат по-смирени", заяви тя. 

Източник: https:blitz.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*