• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Данъчна инспекторка рекетира с такса „спокойствие“

Юни 13
12:51 2019
A+ A-
450 прегледа

Бизнесмени отчитат печалбата си по сметка на чиновничката

Чудовищен рекет упражнява върху собственици на компании от малкия и средния бизнес служителка в Националната агенция по приходи. Става дума за перфектно измислена схема за изнудване, каквато родните бизнесмени не помнят от страховития мутренски период през 90-те години.

Данъчната инспекторка, от която маса счетоводители треперят и се молят да не виждат в офиса си, се казва Катя Методиева. Нейните преки професионални задължения са свързани именно с извършването на фирмени ревизии. От месеци наред обаче тя е превърнала упражняването на работна дейност в жестока машина за репресия срещу не един и двама бизнесмени, попаднали под прицела на вниманието й.

„Набележи ли си мишена, тази жена не пуска. Същинска хиена е. Побърква хората, които се опитват да изкарват някакви доходи по честен начин. Влезе ли в офиса на ревизия, разкоства цялата фирмена документация. Търговците се кръстят никога да не се налага да се срещат с Катя Методиева“, разказват станали жертва на рекет от страна на данъчната служителка.

Бруталното изнудване се осъществява по следния начин. Гсопожата от НАП си набелязва конкретна мишена за проверка и без предупреждение се появява в компанията, уведомявайки делово втрещените счетоводители, че с екипа й идват на ревизия. „Екипът“ винаги се състои от едни и същи служители, които са в схемата на Методиева. Вещата в законодателството чиновничка без проблем намира нарушение, за което да се хване.
Тогава настъпва сюблимният миг, в който без притеснение, Катя заявява на „клиента“, че трябва да започне ежемесечен финансов отчет, ако не иска дейността на фирмата и всичките му пари да бъдат запорирани.

За улеснение, наглата данъчна направо предоставя личната си банкова сметка, за да може да получава паричните преводи лесно и бързи. Исканите суми варират според дейността на фирмата, но минималният размер не пада под 3500 лв.

„Коли и беси както си поиска, нашата прехрана е в нейните ръце. Или плащаш, за да работиш, или с бизнеса ти е свършено. Още по-лошо е, с един подпис може да те прати право в затвора“, вдигат рамене опарени от данъчната служителка бизнесмени. През последните месеци Катя Методиева прилагала шантаж срещу абсолютно всички фирми, чиито документи проверявала.
Затова сигналите срещу нея заваляли в Агенцията по приходите. От НАП лаконично заявили, че не подкрепят такива практики от страна на служителите и ще предприемат мерки срещу проявите й. Резултати до този момент обаче няма и данъчната продължава с бруталния рекет за такса „спокойствие“.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*