ДАЛАВЕРИТЕ В КАТ ПРОДЪЛАВАТ КОНТРОЛИРАНИ ОТ ЛИЧНИЯ ОРЪЖЕНОСЕЦ НА БОЙКО РАШКОВ -ТЕНЧО ТЕНЕВ

https://mreja.bg/novini/dalaverite-v-kat-prodalavat-kontrolirani-ot-lichniya-orazhenosec-na-boyko-rashkov-tencho-tenev-2/109337 Mreja.bg
ДАЛАВЕРИТЕ В КАТ ПРОДЪЛАВАТ КОНТРОЛИРАНИ ОТ ЛИЧНИЯ ОРЪЖЕНОСЕЦ НА БОЙКО РАШКОВ -ТЕНЧО ТЕНЕВ


Когато ловната страст те сплотява и пушката се носи от правилният човек няма невъзможни неща!


Не безизвестният корумпиран катаджия Тенчо Тенев от десетина години е личен оръженосец по вере на ловуване на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. За да се чувства спокоен и удволетворен за мъст и постигнати ловни резултати, Тенчо придружава всеки път Рашков, носейки му пушките в ловните хасковски полета.


Напълно игнорирайки факта, е Тенчо Тенев е обвиняем за далавери в Асеновград  и присвояване на пари,както и за държането на голямо количество боеприпаси в жилището, На 22.10.2021г. Бойко Рашков към онзи момент служебен вътрешен министър го назначава отново за началник на КАТ-София.


Заповедта за реанимирането на Тенчо Тенев предизвикала бурни реакции не само сред пътните полицай, обществото, но и сред политиците за да се стигне дотам Методи Лалов публично да заяви, че „голяма част от отговорността в КАТ да се шири корупция и некадърност е именно на Тенчо Тенев“.


         За да изясним истинските мотиви за това назначение следва да припомним накратко кой е Тенчо Тенев. Кариерата му започва в „Охранителна полиция” в Димитровград, а след това той прави "лъвски скок" и е назначен за зам.-шеф в столичния КАТ през 2008 година по времето на министър Михаил Миков. Докато е на този пост изкарва почти една години в отпуска по болест. През май 2011 година Тенев е освободен от заеманата длъжност и пенсиониран. Малко след това обаче завежда дело срещу СДВР, претендирайки, че заповедта за освобождаване му е връчена неправомерно, докато е бил болен и се е лекувал. През 2015 година ВАС го възстановява на работа по време на правителството на Пламен Орешарски. Тенев е възстановен на поста зам.-началник на КАТ София, а по време на служебния кабинет на проф. Георги Близнашки е повишен и поема ръководството на столичния КАТ. Тенчо Тенев бе преместен от КАТ - София в Асеновград преди години със заповед на министъра на вътрешните работи. Това е станало по негова молба, в която той посочил "здравословни причини".  В средата на март 2020 г., е отнет достъпът му до класифицирана информация.


         През годините около него са се вихрили всевъзможни скандали и е добре да си припомним някои от тях.


Като зам.-директорът на столичния КАТ Тенчо Тенев използвал неправомерно секретната система на Националната служба за охрана “Мизия”, за да минава на “зелена вълна” през натоварените софийски кръстовища, пише в. “Стандарт”. Вътрешното министерство се задейства, за да провери случая и според проверяващите, злоупотребата със служебното положение е безспорна, поради което Тенев е наказан с 8 месеца порицание.
         Подчинени на Тенев описват как в района на АД “Монтажи” в непосредствена близост до сградата на КАТ-София по нареждане и със знанието на зам.-началника на КАТ София Тенчо Тенев е съставен неверен документ, който касае застрахователно събитие на автомобил,
който по думите на Тенев е „на братовчед ми от Америка”.


         През 2016г. избухва нов скандал свързан с информация, че пътни полицаи са замесени в организирането на кордон и в прикриването на трафика на незаконни мигранти.


         През 2018г. Тенчо Тенев свалил случая от бюлетина на КАТ относно хванатия да шофира нашмъркан с кока шеф на държавен фонд „Земеделие“.


         Името му многократно е спрягано с недотам законни начини за уреждане със специални номера и разрешителни за затъмнени стъкла на лимузини.


         Припомняме ви, че на 12 май 2021 г., Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Тенев за това, че от месец февруари 2021 г. до 28 април 2021 г., в гр. Асеновград, обл. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение – началник на сектор „Охранителна полиция“ към РУ – Асеновград, е превишил властта и правата си, като е нарушил разпоредбите на вътрешните правила за реда и условията за сключване на договори за дарения, получаване и управление на дарения в МВР, утвърдени със заповед на министъра на вътрешните работи и е избрал изпълнители за сключване на договори за дарение в полза на РУ – Асеновград, без да има право на това, като общата стойност на даренията е около 10 500 лева.


         Тенчо Тенев е обвинен и за това, че в дома си в с. Крум, обл. Хасково, е държал боеприпаси за огнестрелни оръжия без надлежно разрешение  няколко стотици броя патрони от различен калибър.


         Установено е, че бившият шеф на столичния КАТ, който от година е шеф на „Охранителна полиция“ в Асеновград, е превишил властта си, като е избрал две фирми, които да оборудват сградата на РУ – Асеновград с видеокамери за наблюдение, да доставят автомобилни части и консумативи, както и да извършват ремонти дейности и др. на ползвани автомобили от районното управление в града. Фактурите за тези дейности били издавани на община Асеновград, като Тенев подписвал част от тях от името на същата институция.


         Полицейският началник е избирал доставчиците на стоки и услуги сред свои близки и познати, не по установения ред, като не е бил упълномощен за това от съответните длъжностни лица в МВР, не е съгласувал сделките, а цените са били надвишени от доставчиците по негови указания.


         Предвиденото от закона наказание за длъжностното престъпление, в което Тенчо Тенев е обвинен, е лишаване от свобода от една до осем години, като съдът може да постанови и лишаване от правото да заема определена държавна или обществена длъжност, а за престъплението, свързано с незаконно държане на боеприпаси, законът предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години.


         Заемайки новият стар пост в КАТ , Тенчо Тенев за кратко време връща добре познатите навици и порядки.


Чести „гости“ в кабинета на Тенев са станали позабравени през последните години посредници работещи в района на КАТ-София със звучните прякори „Компира“ и „Главата“. Двамата са от т.нар. „регистратори“ - лица предлагащи  посредничество срещу заплащане при ползване на услугите предлагани от КАТ-София. Техните „услуги“ в голяма степен са свързани с извършването на престъпления.


         За да затвърди позициите си и най-вече за да повиши приходите на пари Тенев след връщането му като началник на КАТ е започнал да разпорежда на служителите в регистрация на МПС отново да прибират регистрационните табели, които се заплащат.  Явно старата схема при която познати или близки до Тенев хора се сдобиват със заветните еднакви табели срещу рушвет работи и днес.


В началото на февруари 2022г. Тенев е взема при себе си дипломатически номера на консулството или на посолството на Република Турция.


След като съвсем случайно служител на посолството се е явил в КАТ за да получи регистрационните номера,  с голяма изненада разбира, че табелите, които са на специален контрол и под особен отчет липсват. Запознати с инцидента твърдят, че Тенев е прибрал табелите, като ги е предоставил на Георги Георгиев – директор на вътрешна сигурност МВР, към момента обвиняем за нанасяне на средна телесна повреда на колега.


За да потуши скандала, лицето от посолството на Турция е уведомено, че ще му бъдат доставени табелите лично от Тенев и действително това става  няколко дни по-късно лично от служител на КАТ. Няколко дни по-късно по необясними причини относно забавянето Тенев извиква при себе си Христо Петров и му предава табелите с разпореждане да се предоставят на посолството на Трция с обяснението, че същите са били взети от служители на „Вътрешна сигурност“ МВР.


Защо са били необходими дипломатически табели на обвиняемия вече Георгиев е въпрос, на който министър Рашков трябва да отговори.


Източник: Crimesbg.com


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.