• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Част от родителите ликуват след тази финансова вест

Ноември 27
00:00 2020
A+ A-
3075 прегледа

Добра финансова новина за част от родителите

Кабинетът отпуска още една финансова помощ. Всички ученици в осми клас ще получат еднократна помощ, чийто размер е 300 лева. Изплащането на помощта ще започне през следващата година. Това решиха окончателно депутатите с приемането на държавния бюджет за 2021 г.

Всички деца, записани в първи и осми клас, ще има право на помощта, независимо от дохода на техните родители.

Изплащането на помощта ще става на два пъти. Първата част ще бъде изплатена след влизане в сила на заповедта за отпускането й.  Остатъкът от помощта ще се изплати в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да посещава училище.

 

В случай, че детето не постъпи в училище и преустанови обучението си през втория срок или в рамките на един месец има 5 отсъствия, за които няма уважителни причини, следва изплатената помощ да бъде възстановена, пише pariteni.bg.

Същите ще са условията и за помощта за семейства с деца в първи клас. До момента са подадени общо 31 087 заявления, като кандидатстването продължава до края на годината.

Одобрени са 29 189 семейства с 29 809 първокласници. Те също ще получат по 250 лв. на две равни вноски през двата учебни срока.

 
 

 

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*