• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Бойко Борисов с важни разпореждания към министрите

[Oct] 30
15:12 2020
A+ A-
2706 прегледа

Бойко Борисов с важни разпореждания

Бойко Борисов даде важни разпореждания във връзка с пандемията. Той заяви, че трябва да бъде приложен по-гъвкав подход във всяка една сфера на социално-икономическия живот у нас с целя тя да функционира пълноценно в условията на пандемия.

По време на работно видеоконферентно съвещание с членовете на Министерския съвет премиерът заяви, че не желае да се залита в най-важното -  заповеди за забрани. Борисов заяви, че иска точно обратното - обгрижване на всеки един човек и на всеки бизнес.

Премиерът разпореди всеки от министрите да е в непрекъснат контакт с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов с цел предприемане на най-добрите мерки.

Борисов акцентира специално върху образователната система и поиска решение от здравния и просветния министър за продължаването на извършването на образователния процес в условията на кризата от коронавируса.

Той заяви, че целта е да бъде прилаган локален подход в зависимост от решенията на областните щабове, епидемичната ситуация и предложенията на училищата.

Премиерът разпореди за засилване на контрола върху карантинираните от съответните инспекции.

"Ако всички контактни се затворят и не излизат, заразяването се спира. И когато контролът за спазване на карантината се следи от компетентните органи, мерките дават ефект", заяви Борисов, цитиран от БЛИЦ.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*