• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Бойко Борисов: Наредба Н-18 се замразява!

Февр. 12
13:40 2020
A+ A-
13776 прегледа

Бойко Борисов няма да вкарва в сила Наредба Н-18, която породи толкова много протести от бизнесмените!

Премиерът Бойко Борисов разкри, че ще приеме наредбата чак когато се постигне консенсус с представителите на средния и малък бизнес у нас. Засега влизането в сила на Наредба Н-18 е отложено с шест месеца – до 1 август.

Борисов възложи на министър Горанов да се среща с представители на съсловието през тези шест месеца, за да постигнат консенсус.

„Интензивни разговори означава всяка седмица да се срещаш с по една съсловна организация и да премахваш проблемите и притесненията им. Целта на тази система за управление е да премахнем „черния“ или „сивия“ сектор. Но в никакъв случай не трябва да се отрази на малките и средните съсловни организации“, обърна се Борисов към финансовия министър Владислав Горанов. „Когато ги убедиш тях, тогава ще ме убедиш и мен“, добави премиерът.

„Искам да уверя всички заинтересовани, че докато не постигнем пълно съгласие с отделните организации, няма да продължим напред. Сега започват интензивни разговори къде и как трябва да бъде оптимизиран процесът, така че да не се затруднява малкият и среден бизнес. Създадени са множество работни групи, които да отчетат спецификата на отделните бизнес процеси“, каза Горанов днес. „Няма да продължим напред, докато не постигнем консенсус с всички“, каза Горанов.

Припомняме, че заради тази наредба, касаеща касовите апарати, много хора от бизнеса излязоха на протест на Орлов мост. Това явно е накарало властта да преосмисли решението си.Източник: https:www.economic.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*